Slängpolska, skönsång och celebra folkmusiker

av: Sigrid Josefsson

Lördagen den 3 oktober är det dags för Musikaliskt Möte med universitetets damkör Söt Likör. Den här gången stiftar Söt Likör bekantskap med folkmusiken, i en medryckande konsert tillsammans med Mattias och Nina Pérez och Eva Åström Rune.

Årets musikaliska möte är det tionde i ordningen. Den här gången möter Söt Likör tre etablerade folkmusiker i en scenisk konsert med traditionell folkmusik och folkdans.

Mattias Pérez är en flitigt anlitad gitarrist på musikscenerna runtom i Norden. Han har medverkat som musiker i flera av Västanå Teaters hyllade föreställningar och spelar med många av de främsta folkmusikerna i Sverige. Nina Pérez är utbildad fiol- och danspedagog vid Musikhögskolan Ingesund. Hon bjuder på dansant, glädjefullt spel och har en djup förankring i det värmländska låtspelet. Nina har samarbetat med bland andra Pasi Pasanen, och tillsammans med Mattias ingår hon i folkmusiktrion MP3 som nyligen släppt sin första cd. Sångerskan Eva Åström Rune turnerar i hela Sverige och kombinerar solouppdrag och samarbeten med såväl körer som andra musiker.

Aula magna, lördag den 3 oktober kl.18!