Söt Likör mötte Munkfors BB och Svante Thuresson

av: Rebecca Proba

Den 22 oktober fylldes Aula Magna av nya klanger när storbandet från Munkfors packade upp sina instrument och mötte Söt Likör. Tillsammans med Munkfors BB fanns sångerskan Ulrika Bohman som stod för flera av kvällens höjdpunkter. När så kvällens stora gäst Svante Thuresson äntrade scenen var showen i gång.

I det varierande programmet fanns allt ifrån klassiska jazznummer som It takes two to Tango och Stockholm sweetnin´ till mer ovanliga nummer för storband och kör som Nine to five och en rad melodier ur Abbas sångskatt. De mer finstämda sångerna i konserten, som Med ögon känsliga för grönt, varvades med svängiga bitar som Boogie Woogie Bugle Boy.

Den sammanbindande kraften var presentatören Leif Hultin, som enkelt förde publiken genom musikhistorien. I ett eget sångnummer; New York, New York, fick även han chansen att fånga publikens öron och riva ner stora applåder från en nästan fullsatt Aula Magna.

För att matcha storbandets ljudmatta var kören uppdelad i 13 kvartetter kring lika många mikrofoner. Denna uppställning var ny för kören som ofta brukar jobba med scenisk gestaltning där man står utspridda över hela scengolvet. Söt Likör var för kvällen iklädda svarta 60-talsinspirerade kreationer och tillsammans med den helsvarta dekoren hade Aula Magna förvandlats till en jazzklubb, modell större. Allt som saknades var dansgolvet.

Den som hade mest utrymme att svänga på var Svante och han lockade kören och storbandet till oanade höjder i Sakta vi gå genom stan (en promenad som inte gick speciellt långsamt). I körens enda helt egna nummer True Love fick både Svante och MBB vila en stund till ljuva toner. Pianisten Johan Gund var dock mer aktiv och framförde flera sånger med kören och kompgruppen ur MBB, bland annat Med ögon känsliga för grönt och Underbart är kort.

Till stående ovationer avslutades kvällen i Thank you for the music med samtliga medverkande på scen och goda sånginsatser från publiken. Så packades allt ihop för att på söndagen köras till Sunne. Där uppfördes samma sprakande konsert i Sunne kyrka.

/RP