Musikaliskt Möte -04

av: Anna Dahlén Gauffin

När höstmörkret sakta faller bjuder Söt Likör traditionsenligt in till ett Musikaliskt Möte. I år gästades kören av sångerskan Anna-Lotta Larsson samt pianisten Martin Östergren.

Den 23 oktober 2004 var det dags för Söt Likörs femte Musikaliska Möte. Denna gång bjöds publiken på en varierad repertoar vilken framfördes av en av återvändande medlemmar förstärkt kör, samt Anna-Lotta Larsson och Martin Östergren.

Programmet började med en betraktelse över sommaren som varit. I en nersläckt Aula Magna hörde publiken hur ett stilla sommarregn sakta ökade till en rejäl störtskur, för att sedan mattas av igen. Medan de sista dropparna fortfarande hördes falla drogs en välkänd signaturmelodi igång, nämligen Galenskaparnas Bara Sport. Betraktelsen fortsatte med ännu mera regn samt en av körmedlemmar arrangerad version av ABBA:s The Name of the Game med specialskriven idrottstext.

Efter regnet var det så dags att möta kvällens första gäst, Martin Östergren. Med honom vid flygeln bjöds publiken på en favorit från Söt Likörs första Musikaliska Möte hösten 2000, nämligen ett medley ur musikalen Les Misérables.

Så var det dags att välkomna Anna-Lotta in på scen. Detta gjordes med en låt från Piteå. Tillsammans framförde så Anna-Lotta och kören Om du ännu kan känna, innan kören lämnade scenen. Programmet fortsatte sedan med några sånger framförda av Anna-Lotta och Martin. I Nygammal vals fick den senare visa att han förutom att spela piano även kan sjunga, då denna sång framfördes som en duett.

Första akten avslutades med att Söt Likör återigen kom in på scen, denna gång tillsammans med broderkören Sällskapet CMB. Tillsammans framförde de en svit med bl a den finstämda Kärlekens Tid, samt Gabriellas Sång ur filmen Så som i himmelen. En mäktig avslutning!

Andra akten började med andra delen ur Les Misérables-medleyt och fortsatte med en tangoversion av ABBA:s Money Money. Anna-Lotta fortsatte sedan programmet med ytterligare några sånger från sina senaste skivor. I God morgon, stjärnljus glittrade taket i Aula Magna av en massa stjärnor. Även Martin fick framföra en egen sång, nämligen Jag är det fulaste som finns med text av Barbro Lindgren. Programmet avslutades med Håll mitt hjärta framförd av Anna-Lotta och med kören som en musikalisk bakgrund.

Men vad är väl en konsert utan extranummer? Denna kväll bjöds det på två stycken. Först ut var En dag är prinsen här ur Snövit. Efter denna stillsamma sång med fågelkvitter höjdes tempot rejält i Dancing Queen och på detta sprakande sätt avslutades Söt Likörs femte Musikaliska Möte.