Toner för miljoner!

av: Johannes Martinson

I helgen gick Göteborgs regionstävling i Toner för Miljoner av stapeln och Sällskapet CMB och Söt Likör var där...

Fokus, det var uppmaningen innan CMB och Söt Likör, var för sig, steg in i tävlingslokalen för att visa upp sina kvalitéer för juryn.

Söt Likör framförde sin Nattsvit iklädda helsvart klädsel och med levande ljus. Koncentrationen var maximal och aldrig har "Natt över jorden" gått så bra! "Frihet" framfördes med den stolthet den förtjänar och efteråt var det en lycklig kör som tågade ut ur lokalen.

Sällskapet CMB var minst lika taggade och "Domaredansen", "Kulldansen" och "Tyst bröder" lät oförskämt bra och efter "Tusen och en natt" hade publiken svårt att hålla inne med de glada tillropen...

Juryns bedömningar utgick från tre kategorier; Sångteknik, Konstnärlig tolkning och Utstrålning.

Sammanlagt var det 16 körer som var med i tävlingen och av dessa gick sex stycken vidare till regionsfinalen. Bland de sex fanns varken Sällskapet CMB eller Söt Likör med, vi var dock mycket nöjda ändå med den prestation vi faktiskt gjort!

Vi hade nöjet att få titta/lyssna till regionsfinalen som gick av stapeln samma kväll. De sex finalisterna var vitt skilda i både sångkaraktär och framförande vilket inte gjorde föreställningen mindre intressant.

Vinnande kör ut ur tävlingen var Ensemble Doluri, tio män som bjöd på något så annorlunda (i Sverige ;0) som Georgisk sång! Väldigt speciellt och väldigt klangfullt!

Gästande artister under kvällen var vokalensemblen Vocal Six från Lund. Dessa sex män hade tidigare under dagen hållt i den Work Shop alla tävlande körer fick vara med på, så också vi! Vocal Six var väldigt uppskattade, hemliga gäster på CMBs Jubelkonsert 1999 och de var definitivt inte sämre nu!

Summa summarum var det en otroligt givande dag där vi dels fått uppleva ett antal andra körer av skiftande slag men där vi även imponerat på oss själva och vår förmåga att fokusera och prestera!