Körmöte i Vårkonsert!

av: Johannes Martinson

Den 5-6 april gästades Söt Likör och CMB av Linköpings universitetskörer, Linnea och Lihkören. Besöket resulterade i en lyckad konsert och ett roligt och givande utbyte körerna emellan!

I två bussar kom Linnea och Lihkören fram till Karlstad på fredagkvällen. Efter "mingel" med ciabtta och öl tog en intensiv övning vid av stycket Vårnatt, en vacker sång som vi skulle framföra tillsammans alla fyra körerna på konserten dagen efter.

Lördagen började med en gemensam "enkel" frukost varefter övning varvades med tipspromenad, fika, lunch och tekniskt rep.

Kl.18 började konserten, denna vår första i Aula Magna! Söt Likör inledde det hela med sin Nattsvit varefter Linnea entrade scenen och båda körerna sjöng Uti vår hage

Linnea stod kvar medan Lihkören presenterades och de sjöng sedan Signore delle cime innan Linnea lämnade Lihkören ensamma på scenen.

Lihkören, som ofta sjunger sånger på olika språk, framförde tre sånger, Tschenosnuri, The Ballad of The Little Musgrave and Lady Barnard samt The drunken sailor där den sistnämnde framfördes med en stor portion humor. Slutligen sjöng Lihkören och Sällskapet CMB ett flertal sånger ur manskörsskatten. Vårsånger och stilla toner uppblandat med manligt, härligt och starkt fick avsluta första halvlek!

Efter pausen inledde CMB och Söt Likör med två sånger ur den folkmusikmässa de framförde under Biskop Bengt Wadensjös avtackning en vecka tidigare. Efter detta lämnades Sällskapet CMB ensamma och framförde då Domaredansen, Kulldansen samt Tyst bröder. De avslutade sitt framförande med Tusen och en Natt.

Linnea som fått vänta till sist ut på scenen avslutade verkligen konserten med bravur. I deras program ingick bland annat en norsk variant av Härlig är jorden med joikinslag, Road to Nowhere där andraaltarna verkligen fick komma till sin rätt samt Verdis Häxkören.

En härlig konsert blev det och otroligt roligt var det att få möjligheten att lyssna till andra, duktiga körer. Vi avslutade det hela med en stor sittning i det som tidigare var universitetets bibliotek. Denna sittning innehöll naturligtvis sång och ett antal gyckel av olika karaktär. Humöret var på topp och det enda som var negativt var att vi endast fick vara i lokalen fram till kl.02.00 då festen tvingades ta slut... Vi hann i alla fall dansa i 40 minuter innan det var dags att dra ur kontakten.

Ett roligt utbyte som ser en fortsättning!