B1 behåller Gyckeltrofén

av: Johannes Martinson

Förstabasarna gick för andra året i rad segrande ur körernas Gyckeltäflan i lördags kväll. Den lyckade festen ordnades av S1 och T1.

Det blev en munter kväll trots Lilla Klaras hårda träbänkar. Körerna, för kvällen påfyllda med återvändande Söt Likörare samt några gäster, åt, drack, sjöng och underhölls av stämmornas respektive gyckel. Vi fick se sagan om gyckelringen, träffa hurtsen Love (Love Hurts), se hur T1 fick Tommy Nilsson som medlem och mycket mer.
Spänningen var som vanligt på topp när juryn kom tillbaka efter en förhållandevis kort diskussion.
På tredje plats kom första sopran med Gycklet Bullen. Tvåa kom andra bas som bakbundit den amerikanske polis, gestaltad av Anders Anstrin, som drog alltför många dåliga vitsar vid förra årets gyckeltäflan. I stället fick vi bevittna ett möte med B2:s munkorden och höra dem sjunga om att Himmelen gett dem tongehör.
Segrande ur täflan gick första bas med en dramatisk minimusikal om kärlek, vänskap och sång. Musikalen hette "Slutet" och visade sig handla om hur stämman B1 upplöstes på grund av interna bråk.