Universitetskörerna invigde nya arenan

av: Johannes Martinson

Med pompa och ståt invigdes helgen 15-16 September Karlstads nya ishall och evenemangsarena. Universitetskörerna Söt Likör och Sällskapet CMB fanns på scenen större delen av den omtyckta konserten.

Med gäster som Helen Sjöholm, Martin Stenmarck och Lagaylia Frazer var det en show av hög klass som bjöds i den nya arenan. Musiken stod Värmlands sinfonietta och ett arenaband för. Konferencieren Ingvar Oldsberg ledde skickligt evenemanget framåt och Johan Rheborg, alias Percy Nilegård, var en mycket populär överraskningsgäst.

Körerna fanns med i bakgrunden till flera av artisternas låtar och framförde bland annat musikalmusik från Les Miserables och Kristina från Duvemåla tillsammans med Helen Sjöholm. Sällskapet CMB avslutade konsertens första period med en nyskriven hockeytext till "Soldatkören".

Så här skrev Nya Wermlandstidningen:
"Musikalstjärnorna Martin Stenmarck och Helen Sjöholm bjöd på bästa tänkbara underhållning. Och LaGaylia Frazier fick den mest stillsamme att nästan dansa ur skorna. Men det som ändå imponerade mest, förutom själva arenan, var de lokala förmågorna i körerna CMB och Söt Likör samt arenaorkestern och Värmlands sinfonietta som gjorde showen till något extra."

Dryga 5000 personer fanns i publiken bägge dagarna som showen framfördes. Under lördagen var det dessutom middag för inbjudna inför konserten och en officiell hallinvigning med landshövdingen Ingemar Eliasson som förrättare. Söndagens konsert var abonnerad av Karlstads kommun.