Resa till Stockholm

av: Peter Wallman

Reportage från CMB och Söt Likörs resa till Stockholm 29-30 augusti.

Så bar det av till Stockholm

Kör med Kör 1998 - Stolta Stad gav körerna en ordentlig anledning att åka och njuta av kulturhuvudstaden. En resa ordades av resekommittén som till största delen bestod av Magnus Henrichson. En buss startade från Karlstad på lördag morgon den 29 augusti 1998 kl 07.00.
Det lyckades bli några missöden redan på vägen dit... Erik Rynefors (som körde egen bil) fick punktering. I Stockholm, på Junibacken satt Eriks mor och väntade. Hon visade uppriktig oro över om hennes son verkligen klarade av att byta däck på bilen - det klarade han dock galant.

Väl framme i Stockholm så började vi ta del av Wasamuséet, det är det bilden till höger får anses sybolisera...

Sedan gick vi en stund för att hamna vid Bellmans ro där Sällskapets ordförande, Anders Peterson, intog en praktfull pos under nationalskaldens skydd. (blir han månne påhejad att sjunga någon speciell sång av Lars Lidén...)

Här höll vi också en spontan konsert. Det var uppskattat av de som gick förbi - men inte minst av körsångarna själva. Det var många glada minnen från spelet som väcktes till liv i denna underbara miljö...

resan fortsätter…

Här har vi nu landat på den Gästgivaregård i Bålsta där vi skulle tillbringa kvällen och natten. Här ser vi Karin Holgersson som till allas förtjusning har hittat en tämligen luxuös toalett.En sådan prakt kan få den mest garvade körsångare att bli lite imponerad (?).
Körsångarna började besöket på gätgivareföreståndarens kontor där vi blev tilldelade våra rum. Väl där börjad folk göra sig lite hemmastadda och förberedde sig i all hemliget för kvällens fest...

Adam Säpple dök upp och försökte få körerna att förstå hur fantastiskt det är med ljud. Tänk att det finns så många olika ljud. Notera också flöjten i Adams bakficka ur den kom även denna gång några riktiga slagdängor som han nyligen komponerat. Här startar en hejdundrande trevlig och välsmakande middag, givetvis späckad med sång och skojigheter. Staffan Gombrii ses här ha fasligt trevlig med sin bordsdam Åsa Rosberg.

Daniel Andersson satt till allas förtjusning vid flygeln och bjöd på riktiga pärlor.

Kommentarer till denna bild är väl egentligen överflödiga. Mangus Henrichson har alla skäl till att vara nöjd - det var en förnämlig resa han dragit med oss på.

Erik och Marcus, ganska sent på kvällen. Det är förmodligen Ein König eller Hej Dunkom (det ser i alla fall starkt ut).

Ännu senare på kvällen...

resan fortsätter...

en ny dag...

Vi kastade oss in i bussen och åkte ut till Haga park för att uppleva den natur och miljö som vi själva försökt beskriva i 1700-talsmiljö.

Längst bak i bussen gick de stora striderna i ordleken Häxa

I Haga park besökte vi bland annat den fantastiska Gustav III:es paviljong. Jag vet inte om det är jag som inbillar mig, men är det inte något lyriskt skimmer kring denna vackra byggnad...
Efter besöket i Haga så åkte en del och såg på någon Bellmankonsert. Själv njöt jag den sista tiden av en fantastisk resa i Gamla Stan.

Ihoptotat helt subjektivt av Peter Wallman

Bussen.
Bussen.